GALATASARAY İÇİN GÜZEL MAÇ

Ev sahibi olması sebebiyle, çoğunluğunda takdir ettiği üzere maçın favorisi Beşiktaş. Ancak bana göre bu derbinin bugün oynanmasında avantajlı taraf Galatasaray.

Şöyle ki: Maçı Beşiktaş kazanırsa ligin seyri açısından çok bir şey değişeceğini düşünmüyorum. Çünkü zaten rüzgar Beşiktaş'ın arkasında, tüm spor medyası lig yarışında Beşiktaş'ı favori gösteriyor. Beşiktaş'ın kazanacağı bir 3 puan var sadece. Bir de yeni stattaki ilk derbi galibiyeti. 3 puanlık fark Galatasaray'ı yarıştan da düşürmez.

Ancak Galatasaray kazanırsa bu maçı çok şey kazanır. Bir kere o statta Beşiktaş'a ilk mağlubiyetini ilk derbide yaşatmak rakibi baya demoralize eder. Ayrıca rüzgarı Beşiktaş'tan biraz kendi arkasına alabilir. Çünkü Galatasaray'ın bu derbiden sonra 4 haftalık nispeten kolay bir fikstürü var. ( Antalya-Gençler-Ts-Adana). Derbiden çıkarılacak 3 puan ve kazanılacak moralle Galatasaray önünde ki 4 haftada şampiyonluğun 1 numaralı adayı haline gelir diye düşünüyorum. ( Bu açıdan düşününce beraberlik iyi sonuç haline geliyor )

Peki kolay mı Galatasaray'ın kazanması. Elbette değil. Hiç şüphesiz taraftarının önünde Beşiktaş maça baskılı başlayacak. Ve golü bulana kadar bu baskıdan vazgeçeceğini sanmıyorum. Galatasaray'ın kontratağa yatkın olmayan forveti Eren, Ağır orta sahaları Sneijder ve Selçuk, topla mesafe katedemeyen bekleri (Carole-Sabri) ile bu baskıyı kırması zor görünüyor. Galatasaray'ın kontratak için tek umudu Bruma. O da kaç dakika başarılı bir oyun ortaya koyabilir emin değilim. Böyle bakınca Galatasaray'ın topa sahip olması mecburi duruyor kazanması için. Ama rakip de atmosfer de buna izin verecek mi ? Pek sanmıyorum. Ancak bunu başarırsa Galatasaray, zaman zaman topa sahip olup rakip yarı sahaya yerleşirse o zaman galibiyet çok uzakta diyemeyiz. 
Başta da söylediğim gibi Galatasaray kazanırsa 3 puanın yanında çok şey kazanır. Bu açıdan Galatasaray için çok güzel bir derbi. Favori Beşiktaş. Galatasaray içinse kazanmak zor ama baya bir güzel.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Wesley Sneijder Konusu

Fenerbahçe'nin Problemi