Kiralık Katil Talisca

Beşiktaş 90+2 de Altın Değerinde 1 puan kazandı diyebiliriz. Grup favorisi Napoli olarak gösterilirken Beşiktaş'ın gözüne kestirdiği rakip Benfica'ydı. Bu deplasmandan 1 puanla dönmek, özellikle uzatma dakikalarında gelen frikik golüyle alınmış puanla dönmek camiaya bir hayli moral vermiş olsa gerek. Golün bir de Benfica'dan kiralanan Talisca'dan gelmesi ayrı bir ironi.


1 puanı son dakikada almış olsa da 3 puanı bir taraf haketti ise eğer bu taraf Beşiktaş'tı. 

Beşiktaş deplasmandayım diyerek rakibini beklemedi, geriye yaslanmadı, kendi karakteri olan önde presi yine gerçekleştirdi. Bu takdir edilesi.

Diğer takdir edilesi taraf ise her iki takımda 90 dakika boyunca orta sahada hakimiyet kurmaya, pas oyunu oynamaya çalıştı. Bu savaşın galibi nispeten Beşiktaş oldu.  Bu noktada Şenol Güneş'in İnler-Atiba ikilisini tercih etmesi etkiliydi. Orta sahada top Beşiktaş'ta iken Atiba geride, önlerinde İnler-Oğuzhan ikilisi kalırken; top rakibe geçince Oğuzhan önde tek arka alanda İnler-Atiba pozisyon aldılar. Bu da hem toplu hem topsuz oyunda orta sahada Beşiktaş'a hakimiyet sağladı. Her ne kadar Benfica'nın bir çok eksiği olsa da deplasmanda bu hakimiyeti onlara karşı sağlamak büyük iş. Takımı ve hocayı tebrik etmek gerek bu açıdan.

Bireysel olarak bahsedecek olursak Tosic'e ayrı bir parantez açmak gerek. Dün akşam sergilediği performansı aynı maçta yeni bir transfer sergilemiş olsaydı yeğe göre sığdırılmazdı. Gerçekten çok çok iyi oynadı. Tosic'in sol bekten daha çok bir stoper olduğu artık bir gerçek. 

Oğuzhan  Euro 2016'da olduğu gibiydi yine. Çok silik kaldı. Biraz ayakları titrer bir görüntüsü var sanki. Ligde olduğundan çok uzak kalıyor kaleye neden bilinmez. 45. dakikada yerine giren Talisca attığı frikik bir kenara iyi de bir performans sergiledi. Orta sahaya hücumsal anlamda dinamizm kattığını net olarak söyleyebiliriz. Gökhan İnler de özellikle ilk yarıda gücü ve sakin oyunuyla dikkat çekti. Aldığı bir iki faul göze çarptı ki ben tecrübeli topçuyum diyor. Ancak 2. yarı biraz düştü oyundan.

Aboubakar ise gecenin olumsuz tarafıydı. Takımdan çok kopuk kaldı. Frekans bu maçlık tutmadı pek. Beşiktaş'ın en önemli özelliği olan 3. bölgedeki etkinliğine pek ayak uyduramadı sanki. Biraz ağır olduğu da gözüme çarptı diyebilirim.


Sonuç olarak Beşiktaş geri düştü ama maçtan hiç düşmedi. Benfica da öne geçtikten sonra kontratağa çıkma konusunda pek becerili olamayınca maçı koparamadı. Her ne kadar dakika 86'da Querasma yaptığı hatayla maçı bitirmeye kalksa da yediği golde hatası olan Tolga yaptığı kurtarışla 1 puanda pay sahibi oldu. Talisca'nın 90+ da uzak mesafeden attığı harika frikik golüyle birlikte Beşiktaş için Şampiyonlar Ligi güzel başlamış oldu. Kiev'den içeride alınacak 3 puan Beşiktaş'ın bu gruptan çıkmaya çok umutlu bakmasına sebep olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Wesley Sneijder Konusu

Fenerbahçe'nin Problemi