Galatasaray: 4-0 Trabzonspor Mağlubiyeti sonrası

galatasaraylılar olarak ilk kez çirkin bir yenilginin ertesine uyanmadık. daha önce pek çok kez yaşadığımız bi durum. ancak bugünün diğer kötü günlerden bir farkı var. bir değişim beklentimiz yok. biz hep zor günlerde ‘yarın şu olur, düzeliriz’demiş bir taraftarız. genellikle de haklı çıkmışız ve durum düzelmiş. işte ne bileyim herkesten 4 yerken prandelli gider diye bekledik, tudor’la yenilirken fatih hocam gelir diye bekledik, deplasmanlarda sürekli anadolu takımlarına kaybederken fernando sakatlıktan döner diye bekledik, takım eksik devre arasına girerken sol bek alırız diye bekledik, hep kötü günlerde yeni bir beklentimiz oldu. ancak bugün bu yok. takımın 3 stoperi maicon-ahmet-serdar, tek forveti eren. biz neye umut besleyelim? fatih hoca geldiğinden beri forvet ve stoper isterken, denayer ve gomis gitti, stoper de forvet de alınmadı. yahu bu ikisi varken istiyordu zaten hoca bunları. takımın gerisini yağ gibi kurmuşken, fener çok kötü, beşiktaş iyi değilken, cl’de lokum kura çekmişken, bütün pozitif hava arkamızdayken bu takım nasıl eren’e mahkum edilir yahu? galatasaray hep ivmeyle hareket eden bir kulüp oldu. ya 1. ya 5. olmasının sebebi de bu. galatasaray ya yokuş aşağı gider, ya da şaha kalkar. fenerbahçe’nin bu sene başında yaptığı gibi tüm camia kenetlendiğinde galatasaray’da başarı muhakkak gelir. girdiği yarışları kazanmasının sebebi de bu, geninde var bu ivme durumu. 2 gün önce ivme bu kadar arkamızdayken bir transfer yapmayarak olayı tamamen değiştiren yönetime kızgınlığımız bundan. evet abdürrahim albayrak çok iyi bir yönetici, gecenin köründe felipe melo’nun musluğu bozulunca muslukçu bulamayıp tamire kendi giden, yabancı futbolcuların çocuklarına okul ayarlıycak kadar özverili ve takıma pozitif hava katan bir yönetici. 5 yöneticilik döneminde 5 şampiyonluk yaşamış. ama bütün transfer abdürrahime bırakılır mı yahu? alınan adamlara bakalım. emre, muğdat, ndiaye, ömer bayram, nagatomo. hepsi zaten türkiye’de veya gs’de oynayan oyuncular. bunları almak için hiç bir beceriye gerek yok. sadece onyekuru var gs’nin yabancı transferi. ve forvet alınmadı. cl’ye gidiyoruz bu sene, böyle bir şey olur mu?
bu forvet alınmama meselesi takımda teknik taktikten çok daha büyük problem problemler doğurmuş. takımda ve hocada net olarak 30 tane gol adam gitti kimse gelmedi biz ne yapacağız havası var. muslera’nın bile vücut dili inanılmaz negatif. cl’de ne yapacağız diyor takım çok belli. hoca da öyle, takımın özgüveni alınmayan bir forvet yüzünden neredeyse yerle bir olmuş. 2 günde işin buralara gelmesi çok üzücü.
bugün bir değişim beklentimiz yok ama tutunacak tek bir dalımız var fatih hoca. bu adama güvenmekle her şeyi ondan beklemeyi ayırt edemeyerek haksızlık ediyoruz ama başka çaremizde yok. olmaz denilenleri yapan fatih hocama yine güveniyoruz, yine her şeyi ondan bekliyoruz. safları yine sıkı tutun, takım iyi bir takım, forvetsizliğin getirdiği negatif havayı ancak yine camia olarak biz bertaraf ederiz. son olarak sayın younes belhanda, son sözüm sana. dün gece senci olan birini daha kaybettin. gs’yi kimsenin bu hale düşürmeye hakkı yok. yazıklar olsun diyor, tüm gs’li kardeşlerime safları sıkı tutmalarını tavsiye ediyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Wesley Sneijder Konusu

Fenerbahçe'nin Problemi